Friday, February 03, 2012

İf İstanbul 2012: Film Listesi Bölüm 2

Magic Trip Poster
Magic Trip:
Fazla ilgimi çekmedi ancak denk gelirse izlemek isterim: Gugukkuşu'nun yazarı Ken Kesey ve arkadaşı Neal Cassady, 1964'de efsanevi bir yolculuğa çıkarlar. LSD, bohem insanlar, yazarlar, dönemin ruhu... Beat kuşağı meraklılarına... IMDB notu 6.0. Yolculuk boyunca çektikleri videoların çoğunlukla işe yaramaz olması ve ancak montajlanması ise tabii ki LSD'den...

La leggenda di Kaspar Hauser:
Vincent Gallo, UFO'lar, tuhaf bir festival filmi daha... Korsanı bulunabiliyor... Psikedelik müzik, gerçeküstü, tekinsiz, varoluşsal falan diyerek iyice neyle karşılaşacağımızı söylemişler ki boşuna filmi yarıda bırakıp salondan çıkmayalım.

Sumagurâ: Omae no mirai o erab / Kaçakçı:
Bana göre bir film değil. IMD notu 6.4, şu an korsan mecralarda bulunup izlenebiliyor. Uzakdoğu merakım yok, üzgünüm. Katsuhito Ishii yönetmen. "Japon mafyası için Ceset kaçakçılığı yapan gencim maceraları" Filmle ilgili “kült olmaya aday“ denilmiş ancak bu iddialı bir laf gibi? Çizgi roman uyarlaması olması hatrına izleyebilirim.

Koi no Tsumi:
Aslında ilgimi çekmemesine rağmen yönetmenin nefret üçlemesinin son filmi olduğu için buraya aldım. IMDB notu 7.1, korsan olarak da bulunabiliyor. Tuhaf ve müstehcen bir filmmiş... Yönetmen Shion Sono.



Interrupters Poster


The Interrupters:
IMDB notu 7.9! Korsan olarak izlenebilir. Chicago gettolarında geçen, şiddetle ilgili bir belgesel.


Afiş çok çirkin :-(((
50/50:
Seth Rogen isimli anlamsız isim var bu filmde de... Kanserle ilgili komedi-dram. IMDB notu 8.0, gösterime girmesi muhtemel. Çok ilgi çekmiş bir film. Gerçek hikayendenmiş. Başrolde Joseph Gordon-Levitt var. Festivalde izlemek için acele etmeyeceğim türden bir film.

Keyhole:
Film festivaline yakışır tuhaf bir film. Komedi ve siyah beyaz. IMDB notu 6.7

The Chemical Brothers: Dont Think:
Chemical Brothers'ın konseri... Ancak sıradan olmayan bir konser filmi olma iddiasında. Yönetmenin adı da Adam Smith'miş ne güzel tesadüf değil mi?

Beyond the Black Rainbow:
Gerilim! Bir hastanede hpis tutulan bir kız ve kedi fare oyunu. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi ve IMDB puanı 6.5. Henüz emin değilim ancak sanırım korsan mecralardan bulunabilir.

Bellflower:
Başlangıçta ilgimi çekmedi ancak zaten korsan olarak bulunabiliyor, göz atılabilir. IMDB notu 6.2. Renkleri ve görüntüleriyle ilgi çekebilecek bir filme benziyor.

Gravity Was Everywhere Back Then:
Tuhaf bir isim. Zaten 2010 yapımı filmi ancak 2012'de izleyebilmemiz de tuhaf değil mi? Karısını iyileştirebilmek için bir ev inşa eden adamın hikayesi. IMDB notu 6.5. İlginç gibi?

Nuit #1:
Bir gecelik ilişki üzerine bir film daha. Sevgili Dünyalılar, bir gecelik ilişkileri normalleştirdik, sanatsallaştırdık, filmlerini çektik, kitaplarını yazdık ve onu tükettik. Lütfen bu konuyu rahat bırakın artık? IMDB notu 6.8, Kanada filmi.

Gyakuten Saiban:
Japon filmi... Bir bilgisayar oyununu esas alıyor, “bilimkurguyla karışık mahkeme salonu filmi” denilmiş. Bana  IMDB notu 7.0. Biraz deli işi göründü kusura bakmasınlar

Seven Acts of Mercy:
Açıkçası özette Moldovyalı kaçak göçmen tamlamasını görünce filmden vazgeçtim. Zorlayıcı bir film olacağına neredeyse eminim. IMDB notu 6.1. İtalyan filmi.

Si Piu:
Çince bir filmi izlemek gerçekten zor. (Bence) Ekonomi ve para hakkında, açgözlülüğü gösteren bir film. IMDB’de farklı bir isimle buldum notu 7.2 idi. Bunu da Çince’nin azizliği olarak yorumladım.

Un amour de jeunesse:
Elveda İlk Aşk, ilk aşkın gerçekçi bir uyarlaması olarak özetlenmiş, Fransızların bu konudaki filmleri genelde güzel oluyor. Korsan mecralarda mevcut. IMDB notu 6.9.

Saya Zamurai:
Kılıçsız bir samuray gezintiye çıkıyor, shogun onu hapse attırıyor, kurtulmasının yolu ise shogunun oğlunu güldürmek. Binbirgece masalı gibi konu arkadaş bu ne absürdlük bu ne bohemlik? Samuray filmi olarak yenilikçi olduğunu tahmin ediyorum.

No comments:

Post a Comment