Tuesday, January 31, 2012

Film Festivali: !f istanbul 2012!

İf İstanbul 2012 programını ve takvimini geçen hafta açıkladı. Bilet fiyatları yine el yakıyor:
Haftaiçi gündüz seansları: 7 TL
Tam: 14 TL
Öğrenci: 11 TL
21.30-22.00 seansları: 16 TL


Tek olumlu yanı Biletix yerine Mybilet.com'u tercih etmeleri sanırım. Mybilet'i sürekli kullanıyorum ve çok seviyorum. Bu arada Mybilet'te bir de hediye kart olayı var: Haftaiçi gündüz seanslarına 10 adet bilet + 1 gece seansı 40 TL. Bu durumda %50 indirim yapmış gibi bir şey oluyor anladığım kadarıyla.

Burada !f istanbul'un her zaman eleştirilen tuhaf durumu ortaya çıkıyor: Biz çalışan insanlar haftaiçi gündüz seanslara gidemeyiz. Öğrenciler 7 TL'yi vermekte zorlanır. (Tabii sadece 7 TL ile kalmayacaklarını, tam bir festival izleyicisi olarak en az 5 filme gideceklerini düşünerek) Emekliler içinse !f gerçekten yanlış tercih. (Emekli gayleri tenzih ediyorum tabii, gökkuşağı filmleri kısmına bakabilirler) İf istanbul klasiğin dışına çıkan çoğu zaman tuhaf filmler seçer. Bu zaten onun "biricik" özelliği, olması gereken de bu. Fakat bu durum emeklilere pek hitap etmez ki? Bu durumda sadece esnek çalışma saatleri olan meslek gruplarına kalıyorlar, İstanbul çok büyük bir şehir olduğu için yeterince işsiz güçsüz paralı avangart var diye düşünüp bu filmleri bu bilet fiyatına oynatıyorlar. Bravo.

Herneyse ben şanslı azınlıktan olduğum için ve film gösterimleri artık Caddebostan'da da olduğu için öğrenciliğim boyunca festivali takip ettim. (Öğrenciyken gönüllü olarak festivalde çalışıp filmleri izleyebilen arkadaşlarım da vardı) Şimdi yalnızca haftasonu filmlerini seçebileceğim. Yine de en ilginç filmleri not almaya devam edeceğim, belki bir şansım olur ve izleyebilirim.


Bir sonraki yazıda ilgimi çeken filmleri yazacağım... O zamana kadar Film listesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment